Četvrtak 21.04.2011.
18:43
Beta

"Albanaca ima manje nego što se misli"

Oliver Ivanović: Srbija će organizovati svoj popis stanovništva
 

Kako je danas objavio Glas Amerike, Ivanović je izrazio uverenje da će se svi Srbi, pa i oni sa Kosova, popisati na jesen, kada popis budu organizovale vlasti u Beogradu.

"Srbi jednostavno nisu verovali u ovaj proces popisa. Nisu verovali jer je priprema bila veoma loša, jer nije tu postojalo ni trunke interesovanja da se na ovom popisu obuhvate oni koji su silom proterani odavde, a to je za nas bilo jako važno", rekao je državni sekretar.

Prema njegovim rečima, pitanje imovine koja je nerešena u ovom popisu nije dobilo pažnju koju je moralo da ima. Ivanović je dodao da rezultati popisa mogu samo da pokažu da je Albanaca mnogo manje nego što se spekulisalo, kao i da je na popisu učestvovao mali broj kosovskih Srba.

"Imaćemo verovatno popis u oktobru koji će organizovati Srbija i na kojem će svi Srbi učestvovati, ali se ti podaci međusobno neće razmenjivati. Ipak, moram reći da će ti podaci, i jedni i drugi, biti na nekakvim sajtovima, onog trenutka kada budu usvojeni, i oni će kao takvi koristiti i jednima i drugima, ili će ih koristiti treća strana prema svojim potrebama", naveo je on.

Ivanović je dodao da će Srbija sigurno organizovati popis i na Kosovu.

2024 © - Vesti online