Četvrtak 21.04.2011.
16:51
Vestionline

DSS: B92 te tuži, B92 ti sudi

Foto: Arhiva
 


 

Ta stranka je navela da je Pavlović uhapšen 9. aprila i da je još u pritvoru zbog, kako se navodi, "navodnog učestvovanja u lepljenju plakata o televiziji B92".

"Bezočna višemesečna kampanja koju je ova medijska kuća vodila protiv DSS i njenih članova svoj epilog ima u hapšenju Pavlovića i još trojice mladića. Ova trojica, osumnjičeni za lepljenje plakata i nasilničko ponašanje, pušteni su iz pritvora po davanju iskaza sudu. Pavlović je zadržan u pritvoru iako postoje izjave svedoka date sudu da nije učestvovao u lepljenju plakata", saopšteno je.

Po Lazarevcu su, u vreme kada je B92 izveštavala o mahinacijama u "Kolubari", lepljene umrlice za tu medijsku kuću. DSS je navela da je u slučaju Pavlovića B92 "preuzela ulogu tužilaštva i suda" proglašavajući ga za organizatora lepljenja
plakata iako sud u tom trenutku još nije ni uzeo iskaze uhapšenih.

"Veliki pritisak na policiju i sud da se neko uhapsi u Lazarevcu po svaku cenu bez obzira da li za to postoje opravdani razlozi očigledno je urodio plodom jer i pored toga što nije jasno za koje se tačno krivično delo tereti Pavlović njegova krivica se očigledno nalazi u tome što je član DSS i što je svojevremeno bio vozač bivšeg
direktora Kolubare Dragana Tomića", navodi se u saopštenju.

DSS je izrazio očekivanje da će sud odoleti političkim pritiscima i "postupiti jedino moguće poštujući zakon tako što će Pavloviću omogućiti da se brani sa slobode i tako dokaže da su optužbe potpuno besmislene i politički inspirisane".

2024 © - Vesti online