Četvrtak 21.04.2011.
12:54
Vestionline, Blic

Nikolić prekinuo štrajk žeđu

Ilić je dodao da Nikolić nastavlja sa štrajkom glađu.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Radič Radičević pričestio je danas Nikolića i preneo mu molbu patrijarha Irineja da okonča taj vid borbe.

Radičević je novinarima izjavio da je Nikolića pričestio kašičicom, hlebom i vinom, onako kako se pričešćuje. Na primedbu novinara da je on prvi ubedio Nikolića da uzme nešto na usta i pitanje da li to znači da je time prekinuo štrajk, sveštenik je odgovorio da je Nikolić vernik, a da on ne može da govori o tome da li to znači da je prekinuo štrajk.

Tomislav Nikolić

"To ne mogu da vam kažem, to je telo i krv Hristova. To je nešto drugo od jela", rekao je sveštenik odgovarajući na pitanje da li uzimanje hleba i vina na usta znači prekid štrajka.

Sveštenik Radič Radičević je Nikolićev nadležni paroh koji ga je danas i ispovedio.

Nikolićev paroh je takođe rekao da ne zna šta će Nikolić uraditi nakon partijarhove molbe da prekine štrajk glađu i žeđu i naveo da mu je on samo preneo poruku "da prestane da se na takav način bori za svoja prava".

"Do Uskrsa ću postiti, a posle praznika ću videti", rekao je Nikolić novinarima u bolničkoj sobi novobeogradskog KBC. Na pitanje šta misli da je postigao štrajkom, Nikolić je odgovorio - mnogo.

"Postigao sam mnogo, da građani pomisle da ni jedna žrtva nije mnogo kada je Srbija u pitanju", rekao je Nikolić. On smatra da "Demokratska stranka i njen predsednik nemaju šta da traže na političkoj sceni":

 

"Nisu hteli da razgovaraju kao ljudi o zajedničkoj državi i moj posao je da prelomim svest u narodu, kada već ne može kod onih koji vode državu", uveren je lider SNS.

On je naglasio da je sam odlučio da uđe u štrajk i da će sam odlučiti da iz njega izađe.

Nikolić je novinarima potrvrdio da nije uzimao nikakve hranljive materije i da još uvek ne zna kada će i da li početi da ih uzima, da se oseća dosta dobro, ponekad slabo, ali ne toliko da bi morao da koristi neku intenzvnu terapiju.
 

Potpredsednik SNS-a Aleksandar Vučić ranije je izjavio da datum izbora nije toliko bitan, već je cilj da se ubedi Nikolić da prekine sa štrajkom glađu i žeđu, koji je počeo od nedelje.

2024 © - Vesti online