Sreda 20.04.2011.
18:58 >> 20:56h
Beta, Vestionline

Koštunica kod Tome: Srbija te treba, izađi iz bolnice

Tomislav Nikolić
 

"Razgovarali smo o krizi u kojoj se Srbija nalazi već duže vreme i krizi kroz koju prolazi poslednjih dana. Savetovao sam ga da je Srbiji potreban kao delatan i aktivan političar u javnom životu, a ne u bolnici", kazao je Koštunica.


Predsednik DSS-a nije želeo da iznosi u javnost detalje razgovora sa Nikolićem i istakao da su razgovarali "otvoreno, prijateljski i odgovorno". Koštunica je najavio da će nastaviti razgovore sa Nikolićem i izrazio očekivanje da će se situacija u zemlji "vratiti tamo gde je pre neki dan bila".


Nikolić je počeo štrajk glađu i žeđu zahtevajući prevremene parlamentarne izbore.

 

Naprednjaci protestvovali ispred zgrade RTS-a

Pristalice Srpske napredne stranke održale su u sredu skup ispred zgrade RTS-a protestvujući što, kako tvrde, ta medijska kuća neobjektivno izveštava o štrajku Tomislava Nikolića i zahtevima naprednjaka za rapsisivanjem parlamentarnih izbora.

 

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić pozvao je Nikolića da prekine štrajk glađu i žeđu, jer je, kako je naglasio, potreban Srbiji i stranci. On je najavio da će ta stranka, ukoliko Nikolić do Uskrsa ne izađe iz bolnice, "pozvati celu Srbiju u centar Beograda".

 

Na skupu su govorili lider Nove Srbije Velimir Ilić, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i funkcioneri SNS. Protest je protekao mirno i bez incidenata.


Lekar: Odbijanjem tečnosti Nikolić ugrožava život

Lekarski konzilijum koji leči Tomislava Nikolića apelovao je na njega da prestane da odbija da uzima tečnost jer mu to ozbiljno ugrožava život, rekao je lekar Ljubomir Ilić.

Doktor Ilić je novinarima u privatnom Kliničko-bolničkom centru u Novom Beogradu rekao da lider naprednjaka nastavlja štrajk i glađu i žeđu, ali da ga neuzimanje tečnosti životno ugrožava. Ilić je dodao da štrajk glađu može da se odvija i da ne ugrožava život Nikolića, za razliku od odbijanja tečnosti.


Prema njegovim rečima, lider naprednjaka koji štrajkuje glađu i žeđu pet dana je iznuren i svaki dan gubi po jedan kilogram, te je do sada izgubio pet kila.


"Ulažemo velike napore da korigujemo uočeni disbalans vode i elektrolita. Intravenskim putem Nikolić i dalje odbija da unese i najosnovnije lekove", rekao je Ilić.

Predsednik SNS u utorak je počeo da prima infuziju.

Vučić: Nikolićevo zdravstveno stanje nepromenjeno

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić posetio je u sredu u KBC Novi Beograd lidera te stranke Tomislava Nikolića, a novinarima je posle te posete rekao da je zdravstveno stanje lidera naprednjaka isto kao i u utorak.

2024 © - Vesti online