Utorak 08.12.2009.
11:25
Tanjug

Palestinski piljar tuži film "Bruno" za klevetu

Bruno u potrazi za teroristima

Palestinac Ajman Abu Aita, koji je mirovni aktivista, a koga je Bruno u novom kontroverznom filmu označio kao teroristu, tvrdi da mu je to uništilo život, prenose izraelski mediji pisanje londonskog "Dejli mejla".

Abu Aita je podneo tužbu i protiv američke TV mreže NBC i domaćina čuvene emisije Dejvida Letermana. Palestinac se pojavljuje u filmu namamljen da se sastane sa Koenom, verujući da se radi o Nemcu producentu filma o borbi za palestinske ciljeve.

Od premijere filma u leto, Abu Aita je dobio nekoliko pretnji smrću, iako je on zapravo oštar protivnik terorista. U jednoj sceni Abu Aita je označen kao " lider terorističke grupe Brigada mučenika Al Akse". Ta scena je zapravo snimljena na teritoriji pod kontrolom Izraela kraj Vitlejema na Zapadnoj obali.

Koen se proslavio u ulozi Borata, Kazanhstanca koji putuje u SAD da nađe Pamelu Anderson i Bruna, austrijskog homoseksualca koji želi da dobije svetsko priznanje rešavajući bliskoistočnu krizu. U julu ove godine Leterman je rešio da otkrije identitet čoveka koji je označen kao terorista i uspeo je da mu uđe u trag preko kontakata CIA.

2024 © - Vesti online