Sreda 20.04.2011.
05:04
Vestionline

BiH nema dokaze za izručenje Vučurevića?

Zahtev BiH za izručenje Vučurevića ne sadrži dovoljno dokaza
 

Mediji, pozivajući se na izvore u pravosuđu, navode da je dve trećine zahteva za ekstradiciju Vučurevića, koje je BiH poslala Srbiji, precrtano, te da se ne vide dokazi i argumenti koji se prilažu. S toga će zahtev biti vraćen BiH.
 

Portparol Višeg suda u Šapcu rekao je da je povodom dokumenata koje je poslala Hrvatska uz zahtev za izručenje Vučurevića, sud u Šapcu od srpskih organa zatražio dodatne informacije.
 

Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen istakao je da nadležni sud ima obavezu da razmotri sve dokaze iz zahteva za izručenje koje su dostavile BiH i Hrvatska.
 

On je istakao da se očekuje dostavljanje spisa iz Haškog tribunala, pred kojim je vođena istraga o tom predmetu, nakon čega će sud doneti odluku o ekstradiciji.
 

Vučureviću je nakon hapšenja na graničnom prelazu u Karakaju, na srpskoj strani, po poternici Hrvatske, 4. aprila, određen ekstradicioni pritvor.
 

Vučurević je državljanin BiH, a hrvatsko pravosuđe ga tereti za bombardovanje Dubrovnika početkom 90-ih godina, kada je obavljao funkciju prvog čoveka opštine Trebinje.

2024 © - Vesti online