Sreda 20.04.2011.
14:24
Vestionline

Anćeloti menja Murinja u madridskom Realu

Vraća se na "Stamford Bridž" - Žoze Murinjo

Italijanski stručnjak bi na leto trebalo da na klupi "kraljevskog kluba" zameni Portugalca Žozea Murinja, koji će najverovatnije da se vrati u Čelsi.

Anćeloti je prošle godine osvojio "duplu krunu" u Engleskoj, ali nije uspeo da Čelsiju donese Ligu šampiona zbog čega je i doveden u londonski klub. Čelsi ove sezone neće osvojiti nijedan domaći trofej.

Murinjo je već nekoliko puta najavio da bi na kraju sezone mogao da se vrati u Premijer ligu. Prvi čovek Reala Florentino Perez želeo je da angažuje Karla Anćelotija još pre nekoliko sezona dok je bio na klupi Milana, ali iskusni stručnjak nije hteo da napusti "roso-nere".

Inače, Murinja je prilično zabolela izjava legendi kluba Alfreda di Stefana nakon derbija sa Barselonom da Portugalac upropašćuje igru i da je Real delovao kao "miš protiv lava", ali je ovoga puta izbegao da u prepoznatljviom stilu izvredja svog kritičara jer je reč o pravoj legendi Madriđana.

"On je jedna od najvažnijih osoba u istoriji Reala, dok ja nisam ništa u istoriji madridskog kluba. Ali sam trener i trener je taj koji odlučuje. Ponavljam, ja sam trener i odluke su moje", zaključio je Murinjo.

Murinjo veruje da Barselona i Real imaju podjednake šanse da u međusobnom duelu osvoje Kup kralja.

"Šanse u finalu su uvek 50:50. U finalu nikad nemate favorita, i zaista iskreno verujem u to. Igrao sam mnoga finala i uvek su to bile izjednačene utakmice, bez obzira ko je nosio ulogu favorita. Nadam se da ćemo gledati lepu utakmicu", poručio je trener Madriđana.

2024 © - Vesti online