Utorak 19.04.2011.
22:07
Beta

Koga je sve Beograd nagradio?

Laureati u Skupštini Beograda

U ime dobitnika prisutnima se obratio reditelj i scenarista Nikola Ležaić, koji je nagradu grada Beograda dobio za film "Tilva Roš".

Ležaić je rekao da on nije ni najmlađi, niti najstariji među dobitnicima priznanja, kao da nije ni najiskusniji, ali ni najzaslužniji i da mu je zato velika čast što ima priliku da se obrati u ime svih ostalih.

"Jedino što bih ovom prilikom mogao da kažem jeste, da se zahvaljujem Gradu što je prepoznao ono što smo mi tokom prošle godine radili i što nas je ovim priznanjem podržao u tome", rekao je on.

Nagrada za književnost i prevodno stvaralaštvo uručena je književniku Veselinu Markoviću za knjigu "Mi različiti", dok je nagrada za društvene i humanističke nauke pripala Dragoljubu Mićunoviću za delo "Istorija društvenih teorija".

Na današnjoj svečanosti Brankici Stanković je uručena nagrada za autorski i istraživački rad na Televiziji B92, glumcu Borisu Komneniću nagrada u oblasti pozorišnog stvaralaštva, za ulogu Dezmonda Mortona.

Umetniku Nikoli Koki Janković uručena je nagrada za likovno i primenjeno stvaralaštvo za izložbu "Skulpture i crteži", vokalnoj solistkinji Aneti Ilić priznanje za muziku, a nagrada za prirodne i tehničke nauke uručena je Vladimiru Dragoviću i Mileni Radnović za delo "Bilijari kvadrike i višedimenzionalni Ponseleovi porizmi".

Priznanje u oblasti medicine uručeno je Nadi Popović za delo "Anestezija u traumi", u oblasti arhitekture i urbanizma Slobodanu Rajoviću, a Zoranu Nikeziću i Vasiliju Milunoviću za poslovno stambeni objekat "B2" na Terazijskoj terasi u Beogradu.

Dejanu Božiću je uručena nagrada za poljoprivredu, priznanje za obrazovanje profesorki Nadi Trifković, direktorki Medicinske škole "Beograd", a Zorani Arunović uručena je nagrada u oblasti sporta.

Priznanje za herojsko delo pripalo je ribaru i ugostitelju Renatu Grbiću koji je do sada iz Dunava izvukao više od 20 ljudi, a za dugogodišnji rad i trajan doprinost razvoju Beograda nagrađeni su Slobodanka Aleksić i Branislav Milićević za osnivanje Pozorišta "Puž" i dugogodišnji stvaralački rad.

Umetničko produkcijskoj kući "Noć muzeja" danas je uručena nagrada za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za Beograd, priznanje za stvaralaštvo mladih za naučni rad dodeljeno je timu "Strawbery energy" za Javni solarni punjač koji je prošle godine postavljen u Obrenovcu, dok je studentu Fakulteta muzičke umetnosti Vladimiru Trmčiću uručena nagrada za umetnički rad mladih.

Nagrade "Svetislav Stojanović", koja se svake godine dodeljuje vatrogascu i Vatrogasno spasilačkoj jedinici, uručene su Zoranu Đorđeviću i Vatrogasnoj jedinici Košutanjak.

Nagrade garda Beograda su dodeljene povodom Dana Beograda, koji se svake godine obeležavaju raznovrsnim kulturnim, turističkim i sportskim programima od 16. do 19. marta na više lokacija u gradu.

Nagrade su dobitnicima uručili predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je tom prilikom rekao da dobitnici predstavljaju najbolje među beograđanima u prošloj godini, koji su svojim radom i zalaganjem zaslužili ovo vredno priznanje.

Prema njegovim rečima, dobitnici su pored priznanja dobili i obavezu da nastave da u pozitivnom svetlu predstavljaju Beograd u Srbiji i svetu, jer će se Beograd ceniti prema njegovim lepotama i građanima, a posebno prema onima koji su najbolji.

2024 © - Vesti online