Utorak 19.04.2011.
17:11
Beta

Za fabriku vode "Milan Toplica" dali 1,6 miliona €

Biće vode iz Tulara

Dimitrijević je rekao da je fabrika prodata neposrednom pogodbom a da je o takvoj prodaji preduzeća iz mase, posle tri neuspele aukcije, odluku doneo Odbor poverilaca, krajem decembra prošle godine.


- Na zakazanoj prodaji pojavio se "Invest internešnal" jedini zainteresovani kupac koji je i ispunio sve uslove kupovine, odnosno uplatio je jedan odsto od procenjene vrednosti preduzeća u iznosu od 165,4 miliona dinara - rekao je Dimitrijević.


Potpisivanje kupoprodajnog ugovora biće obavljeno do petka 22. aprila, a obaveza novog vlasnika kako bi preuzeo kompletnu fabriku sa opremom i zgradama, procenjenu na 3,19 miliona evra, je da u potpunosti isplati cenu po kojoj je fabrika prodata.


Prva prodaja još 2005. godine

Prvi put fabrika mineralne vode "Milan Toplica" je prodata 2005. "Atlas Sistemu", "C marketu" i "Ekoproduktu," koji su u fabričkom krugu izgradili novu proizvodnu halu na 2.200 kvadrata u koju je ugrađena najsavremenija proizvodna linija nemačke firme "Krone" vredna oko tri miliona evra.


Zbog neispunjavanja kupoprodajnih obaveza novih vlasnika, ugovor o prodaji sa njima je raskinut 2008. godine pred Privrednim sudom u Nišu. Na zahtev oko 300 radnika, 2009. godine uveden je i stečaj u toj fabrici.


U međuvremenu 200 radnika, malih akcionara te firme, podnelo je tužbe Privrednom sudu u Nišu, zbog neisplaćenih potraživanja, u kojima zahtevaju odštetu u proseku od po 600.000 dinara.

Prema rečima Dimitrijevića sve obaveze, pa i prema radnicima, sada su na novim vlasnicima. Dugovanja prema radnicima, po osnovu neisplaćenih zarada, utvrđivaće se procenom, a na osnovu odluke po pojedinačnim tužbama Privrednog suda u Nišu.

2024 © - Vesti online