Utorak 19.04.2011.
12:49
Vestionline, Kurir

Butorović: Sve mi je sumnjivo

Ratko Butorović

Prvi čovek Novosađana smatra da je i takmičenje u Kupu Srbije podložno sumnji, budući da se igra samo jedna utakmica, i to u Beogradu, pa je Partizan u povlašćenom položaju.

"Apsolutno se slažem sa Savom Miloševićem i Bobanom Dmitrovićem, ali tu priču treba ostaviti za kraj šampionata. Dmitrović je naveo neke konkretne mečeve, o kojima ne znam ništa i ne mogu da tvrdim da je to istina, ali sumnja postoji".

Protiv njih dvojice je FSS pokrenuo disciplinski postupak zbog tih izjava, a slično bi moglo da se desi i predsedniku Vojvodine.

Dobićemo Zvezdu

Predsednik Vojvodine ubeđen je da će njegov tim pobediti i Crvenu zvezdu.

"Ne znam, ali bih voleo da šampiona dobijemo u poslednjem kolu. Ukoliko se to desi, budite uvereni da će šampion biti Vojvodina ili Partizan. Crvena zvezda nas sigurno neće pobediti u Novom Sadu".

"Ne plašim se ničega. Samo sam rekao svoje mišljenje. Nikoga ne optužujem, samo kažem da postoji sumnja. Na kraju krajeva, zar iz Saveza to nisu i potvrdili izjavama kako je prvenstvo regularnije od prethodnih. Šampionat može da bude samo regularan ili neregularan, nikako regularniji", kaže Butorović.

Pobedom nad Partizanom u Beogradu demantovane su priče da je bilo dogovora između Vojvodine i crno-belih.

"Sa Vojvodinom niko ne može da se dogovori jer nikome ne dajemo bodove. Sve ekipe protiv nas igraju maksimalno motivisano i agresivno. Titula je rezervisana za Partizan i Crvenu zvezdu. Ukoliko oni otkažu rezervaciju, mi smo na listi čekanja. To vam je kao kad kupujete avionsku kartu", ističe predsednik Vojvodine.

Ratko Butorović smatra da bi trebalo promeniti tradiciju u Kupu Srbije, odnosno da se umesto jedne igraju dve utakmice:

"Tu ima materijala da se priča o regularnosti kupa. Sasvim je normalno da se u finalu igraju dve utakmice, a ako već ne može tako, neka se odigra jedna, ali na neutralnom terenu. Pa, recite mi ko je onda ovde u povlašćenom položaju, mi ili Partizan? Nema više Tita, Jugoslavija se raspala i ne vidim razlog da se više igra ta jedna utakmica u Beogradu. Stalno se priča o oživljavanju fudbalskih centara u Srbiji, pa dajte da to finale odigramo u Nišu, Smederevu ili Kragujevcu". 

2024 © - Vesti online