Utorak 19.04.2011.
01:56
Blic

"Ako može Ceca, možemo i mi"

Pritvorenici hoće jednaka prava za sve
 

- Želimo da se suđenja ubrzaju, da se dan u pritvoru računa kao dva dana u zatvoru i da se posle dve trećine odslužene kazne dobije uslovni otpust. Sudije su bile u obilasku, ali su izbegli da odgovore na naša pitanja i mi nastavljamo štrajk glađu – kaže jedan od pritvorenika beogradskog Okružnog zatvora.

Troje sudija Višeg suda u Beogradu obišlo je pritvorenike u Okružnom zatvoru u Beogradu, koji od subote protestuju odbijanjem hrane.

Oko 750 pritvorenika nastavilo je štrajk glađu, jer prema njihovim rečima, nisu dobili konkretne odgovore na zahteve zbog kojih protestuju.

- Izneli smo im naše zahteve i oni su diplomatski odgovarali na pitanja, vešto izbegavajući da dođemo do konkretnih rešenja. Prebacuju nadležnost na Skupštinu, kažu nam da se obratimo Ministarstvu pravde i Slobodanu Homenu, a znaju da nismo u mogućnosti i da je to složen i dug proces, od kog ništa ne bismo dobili. Odlučili smo da neopozivo nastavimo štrajk glađu i moramo da napomenemo da rešenja nema ni na vidiku. Odbijamo posete i ne želimo da primamo pakete, to je takođe jedan vid našeg protesta - kaže jedan od pritvorenika Okružnog zatvora za “Blic”.

2024 © - Vesti online