Ponedeljak 18.04.2011.
16:27
Vestionline, RTS

Bejl igrač godine, Vidić u timu godine

Najbolji u Premijer ligi

Udruženje profesionalnih fudbalera proglasilo je Gereta Bejla za najboljeg igrača godine. Drugo mesto zauzeo je Samir Nasri, dok je treća pozicija pripala Karlosu Tevezu. Bejl, koji je u Totenhem došao iz Sautemptona, pomogao je "pevcima" da ostave dobar utisak u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona, posebno partijom na "Đuzepe Meaci", kada je postigao tri gola na utakmici protiv Intera.


Bejl je propustio nekoliko utakmica u januaru zbog povrede, ali i pored toga 21-godišnji Velšanin je postigao sedam golova u Premijeršipu, što mu je omogućilo da iza sebe ostavi Nasrija, Teveza, Parkera, Adama i Vidića.

Krilo Totenhema takođe je nominovano iz najboljeg mladog igrača, ali je tu nagradu odneo Džek Vilšir iz Arsenala. Bejl priznaje da je uzbuđen što se njegovo ime nalazi među zvezdama koje su ranije osvajale ovu nagradu.


"Presrećan sam, zaista. Ovo je ogromna nagrada, posebno ako se zna da dolazi od strane kolega. Čast mi je da vidim da moje ime stoji pored imena igrača koji su ranije osvajali nagradu. Prosto sam oduševljen. Nije mnogo igrača iz Velsa osvajalo trofej, tako da je ovo odlično. Ipak, moram da pohvalim i saigrače, koji su mi pomogli da ovako igram. Ovo je nagrada za sve nas", izjavio je Bejl.

Udruženje igrača izabralo je i tim godine, u kom dominiraju igrači iz Mančester junajteda i Arsenala. 

Evo kako izgleda tim godine:

Edvin van Der Sar (Mančester junajted), Bakari Sanja (Arsenal), Ešli Kol (Čelsi), Nemanja Vidić (Junajted), Vensan Kompani (Mančester siti), Luis Nani (Junajted), Samir Nasri (Arsenal), Džek Vilšir (Arsenal), Geret Bejl (Totenhem), Karlos Tevez (Siti), Dimitar Berbatov (Junajted).

2024 © - Vesti online