Ponedeljak 18.04.2011.
12:50
Vestionline

Jovanović: Nismo opterećeni trofejom

Vlada Jovanović

Partizan je prethodne četiri godine osvajao trofej u regionalnom takmičenju. Crno-beli će u polufinalu igrati sa podgoričkom Budućnosti, dok će se u drugom polufinalu sastati Krka i Olimpija.

"Ljubljančani su domaćini, imaće podršku 13.000 navijača. S druge strane, kroz rezultate u Evroligi i Jadranskoj ligi gradili su respektabilan tim, samopouzdanje", rekao je Jovanović i dodao:

"Odlično se poznajemo sa Podgoričanima, s kojima smo ove sezone odigrali dva neizvesna susreta. Gajimo sličan stil, Dejan Radonjić je dugo bio Dušku Vujoševiću pomoćnik u reprezentaciji Crne Gore, a ja u Partizanu. Krka je najprijatnije iznenađenje šampionata, što sve zajedno obećava uzbudljiv F4 u kome će možda jedna lopta odlučivati o vlasniku trofeja".


Prvi polufinalni meč igraju Partizan I Budućnost od 18:15 časova, a od 20:45 na parket će izaći Olimpija i Krka. Pobednici polufinalnih mečeva igraće u finalu koje je na programu u četvrtak (20.45).

Kapiten crno-belih Petar Božić kaže da prva pozicija na tabeli u regularnom delu lige stavlja Partizanu breme favorita na leđa.

"Imamo maksimalne ambicije i želje, ali i ostale ekipe su zasluženo na finalnom turniru. Sistem takmičenja je takav da je sve moguće", objasnio je Božić. 

2024 © - Vesti online