Ponedeljak 18.04.2011.
10:11
Vestionline

Nikolić stabilno, neće ni hranu ni vodu

Tomislav Nikolić i dalje ne uzima hranu i vodu
 

Lekar Jovan Marić precizirao je da je Nikolićevo stanje privremeno sanirano i da je ono sada relativno stabilno, kao i da se u njegovom lečenju primenjuju samo "redukovane terapijske metode".

Marić nije objasnio o kakvim metodama je reč i kako je Nikolić primio terapiju.

Novinari koji dežuraju ispred Kliničko-bolničkog centra "Novi Beograd" obišli su lidera naprednjaka, koji je vidno iscrpljen i u svesnom stanju.

Nikolića je noćas, prema rečima lekara te privatne bolnice Momčila Babića, posetio ministar zdravlja Zoran Stanković.

"Pravo i obaveza lekara je da preduzme potrebnu terapiju i protiv volje pacijenta ako mu je život ugrožen", izjavio je ministar zdravlja Zoran Stanković.

"Dok je pacijent svestan i može samostalno da odlučuje, ima pravo da odbije predloženi medicinski tretman. Takvu odluku potpisuje i to se odlaže u njegov medicinski karton", rekao je Stanković.

Stanković je ukazao da u trenutku poremećaja duševnog stanja ili poremećaja svesti na bilo koji način i kada je život ugrožen, lekar ima pravo i obavezu da preduzme mere i protiv volje pacijenta.

Ministar je precizirao da je to tako "i po zakonu i po Hipokritovoj zakletvi".Stanković je dodao da neuzimanje vode i hrane dovodi do bolesnog stanja, a da je dužnost lekara da otkloni opasnost koja može da ugrozi život bolesnika.

Nikolić je sinoć prebačen iz Doma Narodne skupštine u tu privatnu kliniku.

2024 © - Vesti online