Ponedeljak 18.04.2011.
08:00
SarajevoX

Replika Elvisovog Grejslenda otvorena u Danskoj

Henrik Knudsen u kuću dvaput veću od originalne uneo je skoro 6.000 Elvisovih stvari, od gitara, preko pisama, pa sve do njegove odeće i sve to će biti dostupno zainteresovanim posetiocima. Očekuje se da će ovo mesto godišnje privući najmanje 50.000 ljudi, a turistički radnici Randersa se nadaju da će ih biti i do 125.000.

Grejslend na ''danski način''
 


Knudsena, kao vernog Prislijevog fana, u nameri da sagradi repliku Grejslenda podržala je Elvisova udovica Prisila, koju je upoznao u januaru 2008. i pričao joj o planiranom projektu. Ona mu je poklonila i fotografiju s potpisom.

"Ispričala mi je da je Elvis bio veoma stidljiv momak i da nije bio nimalo siguran u sebe. Uverena je da bi, kad bi imao priliku da ovo danas vidi, bio veoma ponosan, jer je bio siguran da ga se već godinu posle niko neće sećati", kazao je za ''Bi-bi-si'' Danac.

Radovi na kući počeli su prošlog leta, posle višegodišnjeg planiranja, a projekat je koštao 3,4 miliona evra. Na ceremoniju otvaranja u petak pozvano je 150 osoba, a organizatori se pripremaju za dolazak još najmanje 2.000 posetilaca.

Vrata muzeja otvorena su od subote ujutro, a cena ulaznice je 12,5 evra.

2024 © - Vesti online