Nedelja 17.04.2011.
20:15
Vestionline

Nikolićev potez šteti putu Srbije ka EU

"Danas kada imamo političku stabilnost i saglasnost o prioritetima, a to su evropske integracije, ne vidim nijedan opravdan razlog za raspisivanje izbora, iako bi raspisivanje izbora odgovarala i SPS-u. Mi, međutim, poštujemo interes Srbije i koalicioni sporazum", rekao ju Dačić u Valjevu, gde je prisustvovao izbornoj skupštini Gradskog odbora SPS, na kojoj je za predsednika izabran ponovo Đorđe Milićević.

Ultimatum nikada ne donese ništa dobro: Ivica Dačić
 

"Ultimatum ne donosi nista dobro", istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, nije nikakav problem da izbori budu održani do kraja godine, kako to traži SNS, ali je ključno, smatra Dacić, ono što je u državnom i nacionalnom interesu.

"Treba završiti sve što je bitno za kandidaturu za člana EU i pregovore o članstvu, a da se potom održe parlamentarni izbori. Održavanje vanrednih izbora nije pitanje od velikog značaja", zaključio je lider SPS-a.

"Uvek je dogovor bolji način rešavanja od bilo kakvih drugih postupaka. Pitanje izbora se sada diže kao nepotreban nesporazum, koji Srbiji u ovom ternutku nije potreban. Srbiji je poterebna politička stabilnost, Srbiji su potrebni dogovori, Srbiji nisu poterbni nesporazumi i žrtve zbog nečega", rekao je Dačić.

Šta se može desiti u nekoliko nedelja na političkoj sceni - za koliko se ne podudara tajming izbora kako ga vide DS i SNS - pa da bi se promenilo političko mišljenje građana", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online