Nedelja 17.04.2011.
16:36

Vučić: I Đinđić je štrajkovao glađu

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić
 

Vučić je kritikovao reakciju DS-a povodom štrajka u koji je stupio Nikolić, rekavši da je "DS stranka koja se služi isključivo lažima i brutalnim prevarama".

On je naveo da su dugogodišnji predsednik DS-a Zoran Đinđić i funkcioner te stranke Dragoljub Mićunović takođe štrajkovali glađu.

"Da li su Zoran Đinđić i Dragoljub Mićunović bili članovi DS-a, ili je sadašnje rukovodstvo te stranke lažno", rekao je Vučić i zapitao da li su i metodi Đinđića takođe bili "suicidni, antipravoslavni i da li pripadaju političkoj patologiji",

Navodeći da je jučerašnjem mitingu prisustvovalo 120.000 ljudi, Vučić je pohvalio ponašanje građana, ali i ocenio da "niko ne bi mogao da spreči zauzimanje državnih institucija i sukobe sa organima reda, da Nikolić to nije izričito zatražio".

"Zdravstveno stanje Tomislava Nikolića izazvano je nereagovanjem i bahatim ponašanjem režima", rekao je Vučić i precizirao da Nikolić 30 sati nije uzeo vodu i hranu.

Savet za zdravstvo SNS-a je apelovao da se štrajk lidera naprednjaka okonča do kraja dana i ukazao da bi usled odbijanja hrane i vode Nikoliću mogao biti ugrožen rad bubrega i nervnog sistema.

2024 © - Vesti online