Nedelja 17.04.2011.
14:49
Vestionline, B92

SRS: Nikolić štrajkuje zbog marketinga

On kaže da je siguran da su Nikolićevi potezi "već viđeni u seriji koju građani rado gledaju" i da će se završiti kao u seriji.

Dragan Todorović: Da je Nikoliću stalo do Srbije, ne bi napustio SRS
 


 

"Da mu je Srbija bila na prvom mestu on nikada ne bi napustio SRS i omogućio da se Srbija dovede u ovo stanje u kome je sada", rekao je Todorović.

Ilić: Spremni za nove aktivnosti podrške Nikoliću

Lider Nove Srbije Velimir Ilić najavio je da će opozicione partije okupljene oko naprednjaka od utorka organizovati "niz novih aktivnosti" kojima će podržati štrajk Tomislava Nikolića i zahtev za raspisivanje izbora.

Ilić je rekao da su pojedini članovi gradskih odbora SNS i njenih koalicionih partnera kolektivno započeli štrajk glađu, ali bi - kako je kazao - ipak bilo bolje da što više odbora ostane mobilno zbog predstojećih aktivnosti u znak podrške Nikoliću.

Kalanović: Nerazumna odluka

 

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalnović ocenila je da nije razumna odluka predsednika SNS-a Tomislava Nikolića da stupi u štrajk glađu i žeđu.

 

"Takva vrsta pritiska ne odgovara ozbiljnim ljudima, a mislim da je Nikolić ozbiljan čovek", rekla je Kalanovićeva.

 

Ona je rekla da ne razume zašto se Nikolić odlučio na jedan takav korak, ali da svako odlučuje sam o svojim postupcima.

"Ako bi sada svi ušli u štrajk glađu onda bi sve zamrlo, a aktuelna vlast bi se poigravala i bilo bi je briga za tamo neke koji štrajku glađu. Zato moramo biti spremni za aktivnosti koje će biti organizovane u gradovima, za stalna zasedanja i angažovanja čiji cilj držanje javnosti u atmosferi podrške Nikoliću", kazao je Ilić.

Komentraišući mogućnost da se i sam pridruži Nikoliću u štrajku glađu i žeđu, Ilić je rekao da je razmišljao o tome, ali da mu je lekar koji mu je operisao mozak kazao da bi to bilo pogubno - ne toliko zbog izbegavanja hrane koliko zbog neuzimanja tečnosti.

"Toma se još uvek dobro drži i mi smo svi tu uz njega. Ima mnogo ljudi koji bi došli, pa se smenjujemo da ne bi bilo velike gužve", kazao je predsednik NS.

"Imaćemo niz aktivnosti kojima ćemo davati podršku Tomislavu Nikoliću i njegovoj borbi da na miran, gandijevski način, natera režim na prevremene izbore, što je Srbiju u ovom momentu neophodno", dodao je Ilić.

2024 © - Vesti online