Nedelja 17.04.2011.
12:02
Vesti

I Savićević u timu Bekenbauera i Pelea

Tim FIFA sastavljen je od bivših fudbalera, sudija i fudbalskih radnika sa ciljem da najpopularniji sport bude zanimljiviji gledaocima.

Dejan Savićević

Kako je prošle godine objasnio prvi čovek svetske kuće fudbala Sep Blater, zadatak Bekenbauera, Pelea i ostalih fudbalskih vedeta biće da svojim predlozima i savetima planetarni šampionat 2014. godine u Brazilu "učine mnogo atraktivnijim od prethodnog Mondijala u Južnoj Africi".


Najzvučnija imena u timu FIFA biće članovi reprezentacija koje su osvajale pehar namenjen najboljem timu na svetu - Englez Bobi Čarlton, Brazilac Kafu i Francuz Kristijan Karembe.


Među ljudima koji će pokušati da usavrše fudbalsku igru naći će se i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Dejan Savićević i njegov saigrač iz italijanskog Milana Demetrio Albertini. Njima će društvo praviti bivši kapiten madridskog Reala Fernando Jero i legenda zambijskog fudbala Kaluša Bvalija.


Prvi panel u Cirihu


Prvi sastanak panela kojim će rukovoditi Franc Bekenbauer zakazan je za 10. maj u Cirihu.
Članovi panela informisaće članice FIFA o svom radu na Izbornom kongresu, koji će biti održan 1. juna u tom švajcarskom gradu.

Čelnici FIFA odlučili su da u tim uvrste i ključne ljude pojedinih kandidatura za šampionate sveta koje nisu dobile podršku. Predsednik Fudbalskog saveza SAD Sanil Gulati, izvršni direktor engleske Fudbalske asocijacije Akes Horn i prvi čovek japanskog Saveza Kodžo Tašima preneće svoja iskustva saradnicima.


Arbitre će reprezentovati Švajcarac Masimo Busaka, Danac Peter Mikelsen i delilac pravde iz Paragvaja Karlos Alarkon.


U timu FIFA dva mesta namenjena su fudbalerkama. Njih će predstavljati nekadašnja reprezentativka Kanade Šermen Huper i italijanska novinarka Marina Zbardela.


Administraciju FIFA zastupaće šef medicinskog tima Jiržo Dvoržak i generalni sekretar Udruženja profesionalnih fudbalera Teo van Zegelen.  

2024 © - Vesti online