Nedelja 17.04.2011.
03:14
Vesti

Nagodba tužilaštva i Župljaninovih "jataka"

Stojan Župljanin

Advokat Ljuba Apro, koji brani Vinku i Mlađena Marjanovića, potvrdio je za ovaj list da su oni prihvatili kazne od po godinu dana zatvora, uslovno na tri godine.

"Bili smo na sastanku sa tužilaštvom i, s obzirom na ponudu koju smo dobili, i društvenu opasnost ovog krivičnog dela, prihvatili smo sporazum.

Tome je doprinela činjenica da oni nemaju novca za troškove sudskog postupka, kao i njihovo iskreno držanje tokom celog postupka. Sporazum ćemo potpisati u sredu", kaže Apro.
 

Paraf na sporazum koji predviđa istu kaznu očekuje se i u slučaju Slobodana Koprivice i Milorada Koprivice. Najstrože u ovom slučaju, ali takođe sa uslovnom kaznom, prošao je prvooptuženi Koviljko Lovre. Njemu je tužilaštvo ponudilo godinu dana zatvora, uslovno na četiri meseca.


Sa najblažom sankcijom, za sada, prošao je Nikola Tepić. On će, ako u sredu bude potpisao sporazum, a sudija ga bude odobrio, godinu dana nositi elektronsku narukvicu.
 

Za skrivanje Župljanina optuženi su Slobodan Koprivica (64), subotički profesor Koviljko Lovro (56), koji je nekadašnji predsednik Izvršnog veća Vojvodine, Mlađen Marjanović (57), Vinka Marjanović (55), Milorad Koprivica (57) i Nikola Tepić (59).

Oni se brane sa slobode, a optuženi su da su od maja 2002. do juna 2008. godine na području Novog Sada, Bačkog Petrovca, Subotice, Pančeva i Beograda krili Župljanina, pružali mu utočište u svojim kućama, stanovima i vikendicama ili mu na drugi način pomagali da ga državni i drugi organi ne otkriju i ne uhapse.

2024 © - Vesti online