Subota 16.04.2011.
20:27
Vestionline

Volonteri čistili Južnu Moravu od otpada

"Volonteri, planinari, vatrogasci, pripadnici vojske i policije i radnici javnih preduzeća "Komrad“ i "Vodovod“ prikupili su i prevezli 240 tona otpada“, kazao je Andonov.

"Tužna Morava" zatrpana đubretom
 

Andonov je naveo da se akcija čišćenja nastavlja i da je danas u selima Ćukovac, Toplac, Kumarevo i Vranjska Banja oko 300 volontera, pripadnika Vojske Srbije i radnika JP "Komrad“.

Dragan Vasiljević, pomoćnik gradonačelnika, je primetio da sada obale Južne Morava "skoro ne moga da se prepoznaju", i da će akcija biti nastavljena narednih dana prema selima Ribince, Neradovac, Pavlovac i Davidovac.

"Volonteri su juče posetili svako domaćinstvo u ovim selima i podelili nekoliko hiljada kesa i džakova i građanima dali precizna uputstva kako od sada da postupaju sa otpadom“, objasnio je Vasiljević.

Andonov i Vasiljević kažu da će, u dogovoru sa državnim institucijama, biti nabaviti kontejneri za sva sela u dolini Južne Morave i vozilo kojim će biti prevožen otpad do regionalne deponije "Meteris“.

"To je jedini način da trajno zaštitimo korito Morave. Istovremeno, u koordiniranoj akciji istu brigu moraju preuzeti lokalne zejednice u slivu reke južno i severno od Vranja“, ukazao je Andonov.

2024 © - Vesti online