Subota 16.04.2011.
12:50
Vestionline

Prag organizuje svoju ''Paradu ljubavi''?

U češkoj prestonici parada će biti skromnija, najavili su organizatori koji su prijavu manifestacije već predali gradskim vlastima. Centrom Praga proći će plešući u stilu karnevala povorka ''Prag Prajda'', a za četiri dana u ritmovima tehna u Pragu bi moglo da se zabavlja oko 50.000 ljudi.

''Parada ljubavi''
 

"Pitanje bezbednosti rešavamo zajedno s policijom, a moraćemo da angažujemo i agenciju za obezbeđenje", kazao je češkoj televiziji organizator parade Pavel Kupšovski.

On je dodao da je već u kontaktu s organizatorima ''Gej Prajda'' u
Amsterdamu.

"Treba da nam pomognu s organizacijom i ukažu na probleme i manjkavosti prethodnih takvih manifestacija", rekao je Kupšovski.

Praška parada završava simbolično na godišnjicu slične, veće ''Parade ljubavi'' u nemačkom gradu Duizburg, gde je prošle godine u uspaničenoj masi u tunelu na jednom od prilaza mestu parade poginuo 21 čovek.

Prag do sada nije nikada organizovao sličnu manifestaciju, ni gej parade, iako homoseksualno orijentisani parovi u Češkoj imaju već nekoliko godina pravo na neku vrstu braka - registrovano partnerstvo, ali bez zakonske mogućnosti da usvajaju decu.

2024 © - Vesti online