Subota 16.04.2011.
09:22
Srna

''Pedi Ešdaun do titule došao ubijanjem''

Vukota Govedarica iz SDS-a smatra da je Ešdaunova izjava dolivanje ulja na vatru, ali ''da bi mu bolje bilo da vidi kako će se braniti pred nadležnim sudovima, jer mu se sprema sudski proces za sva zla koja je naneo u BiH'', pišu ''Nezavisne novine''.

Sprema mu se sudski proces: Pedi Ešdaun

Saša Čudić iz Socijalističke partije rekao je da svako ko poziva na vojnu silu nije dobronameran, a Veso Vegar, portparol HDZ-a 1990, naglasio je da Ešdaunovo mišljenje nije relevatno za one koji donose odluke o BiH.

"Da nije tragično bilo bi smešno govoriti o oružanoj intervenciji u jednoj zemlji koja je izašla iz rata i još se suočava sa posledicama rata. Ako nemamo demokratskog kapaciteta da demokratskim sredstvima poboljšamo život u BiH, onda se postavlja pitanje opravdanosti samog očuvanja države BiH", rekao je Vegar.

Ivo Miro Jović iz HDZ BiH rekao da je Ešdaun lordovsku titulu stekao "ubijajući i braneći kolonijalne interese Ujedinjenog Kraljevstva".

"Da je hteo, mogao je da doprinese napretku BiH kroz uvažavanje sva tri naroda. Umesto toga on se odlučio na neiskrenost, laži, zloupotrebe i širenje straha i nepoverenja prema ljudima ovde koji moraju da žive jedni sa drugima", rekao je Jović.

Ešdaun je rekao da međunarodna zajednica mora potpuno precizno reći da je spremna po svaku cenu, uključujući i vojnu akciju, sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet BiH. "Svi znamo koje su opasnosti od referenduma. Svi se sjećamo šta se desilo nakon referenduma 1992. godine", rekao je Ešdaun.

2024 © - Vesti online