Subota 16.04.2011.
15:52
Z. Marjanović - Vesti

Posle pijanke zadavio komšiju

Branko Milovanović, dežurni istražni sudija Višeg suda u Čačku, izjavio je da se ubistvo, kakvo se ne pamti u ovom kraju, dogodilo u četvrtak oko 21 sat u kući Dragiše Nikolića u Koštunićima u kojoj u tom trenutku nije bilo nikog osim ubice i žrtve.

Ubica je, prema dosad poznatim podacima, zadavio komšiju Miloša Jakovljevića konopcem dok je sedeo za stolom za kojim su celog dana pili alkohol.
 

Kuća (desno) u kojoj se dogodio zločin
 


Najverovatniji uzrok ubistva, prema izjavi sudije Milovanovića, je prevelika količina alkohola koji je, moguće je prema prvim informacijama, izazvao i haluciniranje Dragiše Nikolića. Nezvanično se, takođe, saznaje da su se Nikolić i Jakovljević sporečkali oko kape, te da je Dragiša u istrazi kazao da je ubio komšiju zato što "niko ne može da ga vređa u njegovoj kući"!

Kuća Dragiše Nikolića nalazi se u selu Koštunići, ali mnogo je bliža selu Brajići čiji su žitelji zaprepašćeni vešću o ubistvu Miloša Jakovljevića.


- Celo selo je u neverici i šoku. Miloš Jakovljević je do pre dve-tri godine bio čovek za primer u celom selu, ali se odjednom toliko propio da nije imao mere u piću. Iz dobre je kuće, imao je lepo domaćinstvo, oženio se i ima sinčića koji je drugi razred osnovne škole, dok mu drugi sin još nije pošao u prvi razred. I žena Rada mu je vredna i velika domaćica.

Bio je veoma dobar radnik i marljiv domaćin dok se nije uhvatio alkohola i siguran sam da je alkohol najveći krivac za zločin koji se odigrao u kući Nikolića - kaže za "Vesti" meštanin Živomir Petrović koji je dobro poznavao i Nikolića i Jakovljevića.
Do ovog zločina se ni o Dragiši Nikoliću ništa rđavo u Koštunićima i Brajićima nije govorilo.


- Dragiša ima tri ćerke, a nakon njihove udaje živeo je sam u kući u kojoj se dogodilo ubistvo. Nadamo se da će se istragom utvrditi šta je dovelo do toga da se desi tako stravičan zločin, ali, opet, mislim da će prava istina o tome šta se te večeri događalo između njih dvojice ostati tajna. Koliko znam, njih dvojica nisu bili u svađi i često su pili zajedno. Znam da će se u ovom kraju oko ovoga ispredati razne priče, ali istinu znaju samo oni - istakao je vidno potreseni Radoslav Petrović iz Brajića.
 

Lako savladao suseda

 

Petrović je rekao da ga čudi da je Dragiša Nikolić, koji je bio veoma snažan iako već u poodmaklim godinama, uspeo tako lako da savlada mnogo mlađeg Miloša.
- U selu se priča da ga je udavio ili kanapom za vezivanje bala sena ili kanapom za sušenje veša. Kako god, i ovaj zločin je opomena svima, a posebno mlađim ljudima koji se sve više druže sa flašom, u kakvu situaciju može da ih dovede alkohol - rekao je Petrović.


Krv na analizi

 

Dragiši Nikoliću je posle uviđaja određeno policijsko zadržanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Čačku. Istražni sudija Branko Milovanović naložio je obdukciju tela Miloša Jakovljevića i analizu krvi ubice Dragiše Nikolića.

2024 © - Vesti online