Subota 16.04.2011.
01:39
Beta

Danas miting SNS-a u Beogradu

Na platou ispred Doma narodne skupštine, pola sata pre zakazanog početka mitinga, okupilo više hiljada ljudi, a iz različitih pravaca ka centru organizovano
pristižu pristalice SNS koji nosi zastave Srbije i stranačka obeležja.Saobraćaj u ulicama koje vode ka platou je zaustavljen.

Tomislav Nikolić

Takođe primećen je veći broj autobusa koji pristalice SNS dovoze na miting sa registarskim tablicama gradova iz unutrašnjosti. Iz pravca Novog Beograda posleo 11 sati preko Brankovog mosta prešla je kolona od više hiljada pristalica SNS predvođena grupom bubnjara obučenih u majice na kojima piše SNS i "Napred do izbora". Okupljeni nose veliki broj transparenata sa kojim poručuju vlasti da treba da raspiše vanredne izbore i veliki natpis "Vreme je za promene".

Oni su takođe nosili zastave Srbije i slike Tomislava Nikolića a na transparentima je pisalo "Hoćemo naprednu Srbiju", "Dokle više?", "Buna protiv dahija" i ostalo.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić je, najavljujući miting, rekao da će parlamentarni izbori u Srbiji biti održani 18. decembra i da će to vlast sigurno odlučiti na dan mitinga.


On je rekao da ponudu koju će SNS izneti na mitingu vlast neće moći da odbije, ali nije precizirao o kakvoj ponudi je reč.

Nikolić je pre dva dana razgovarao sa predsednikom Srbije i Demokratske stranke Borisom Tadićem, ali dogovor o raspisivanju izbora nije postignut.

Zahtev SNS-a o kojem su razgovarali Nikolić i Tadić je da se vanredni izbori u Srbiji održe odmah posle dobijanja statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

2024 © - Vesti online