Petak 15.04.2011.
20:24
Vestionline

Vučić: Hoćemo odgovor na mitingu

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić
 

"Ako se to ne desi, vlast će snositi svu odgovornost za stanje u zemlji", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.


On smatra da je izjava predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića povodom razgovora koji je imao sa liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem, "skandalozna", i da je "državnički i politički neodgovorna i neozbiljna".


Govoreći o susretu lidera DS i SNS, Vučić tvrdi da je održan na poziv predsednika Srbije i da je, kako kaže, NIkolić tražio kompromis, ali da ga Tadić nije želeo.


Prema njegovim rečima, Tadić je hteo da "nametne volju DS kao jedino rešenje", na šta naprednjaci ne mogu da pristanu.


"Parlamentarni izbori u Srbiji treba da budu raspisani posle donošenja odluke država članica EU o dibijanju statusa kandisdata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji", poručio je Tadić.


Vučić smatra da je ta izjava Tadića, u situaciji u kojoj se zemlja nalazi, "dolivanje ulja na vatru" i da njome pokušava da "zaplaši deo ljudi", ali, kaže, to nije uspeo kada je reč o naprednjacima.


Prema njegovim rečima, SNS jeste za stabilnost u zemlji, a da je tvrdi on, "glavni uzrok svih nestabilnosti upravo Tadić i Demokratska stranka".


Vučić je naveo da će naprednjaci uvek voditi računa o putu Srbije u Evropu, ali da će za tu stranku najvažniji biti interes građana.


On je dodao i da nikome u Evropi ne smeta 18. decembar kao datum održavanja izbora, već samo vlastima u Srbiji.


Vučić je rekao da će skup biti "gandijevski miran", da će na njemu govoriti funkcioneri SNS i njihovih partnerskih stranaka, da je moguća šetnja centralnim gradskim ulicama, ali vreme trajanja mitinga nije ograničio, napomenuvši da će se završiti istog dana.

2024 © - Vesti online