Petak 15.04.2011.
19:38
Beta

Rođaka Prosinečkog hoće na srpsku Vojnu akademiju

Robert Prosinečki - sadašnji trener Crvene zvezde

Kako prenosi magazin "Odbrana", bratanica hrvatskog trenera, koja devet godina živi u Lisabonu, odlučila je da polaže prijemni ispit za akademiju u Beogradu 16. maja i već se užurbano priprema za test iz matematike i za fizičku proveru.

"Mnogi me pitaju zašto u Beogradu, a ne u Portugalu, zar tamo nisu uslovi bolji? Ljubav prema domovini i činjenica da mi je najveći deo porodice ovde u Beogradu i da mi oni pružaju podršku i pomažu da se osećam kao kod kuće, verovatno su presudili u korist Beograda", rekla je ona.

Prosinečki je rekla da je svesna da je na akademiji očekuju red i disciplina ali da ima veliku želju da postane pilot borbenog aviona, kao i da jednog dana leti u lovcu F-16. U slučaju da ne prođe na smer avijacije, pokušaće da upiše vojno-hemijsko inženjerstvo.

Prema njenim rečima, lekarski pregled je već prošla a najkomplikovanija procedura kojoj je morala da se podvrgne je bila prikupljanje dokumenata i potvrda da nije osuđivana.

"Fizička provera obuhvata trčanje na 2.400 i na 60 metara, zatim skok u dalj, sklekove i plivanje. Trčim svakog vikenda, a pošto već pet godina treniram veslanje to mi mnogo pomaže", rekla je ona.

Prosinečki je dodala da će jedini problem, ukoliko bude primljena na Vojnu akademiju u Beogradu, biti činjenica da će morati da se odvoji od dečka koji studira Vojnu akademiju u Portugalu.

"Ipak, moram da gledam šta je bolje za mene i ne mogu na osnovu jedne osobe da odlučujem o budućnosti i karijeri. Posle završene akademije u Beogradu čekaju me siguran posao i karijera", rekla je ona.

2024 © - Vesti online