Ponedeljak 07.12.2009.
15:12
Tanjug

Osuđen zbog ubistva u BiH

Okružni sud u Beogradu
Predsednik Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Vesko Krstajić naveo je, obrazlažući presudu, da je i sam optuženi tri dana nakon tog zločina detaljno opisao pred istražnim sudijom način na koji je ubio Huseina Grbića i Refika Velića.

Krstajić je precizirao da je Malić, u stanju bitno smanjene uračunjivosti, 21. decembra 1992. godine iz kafića "Fontana" u Starom Majdanu izveo Grbića, ubo ga nožem u desnu stranu vrata i potom mu pucao u grudni koš iz pištolja.

Grbić je od tih povreda preminuo, a optuženi je zatim usmrtio i Refika Velića ispalivši mu metak u glavu, dodao je Krstajić.

Sudija je naveo da je Malić tela nastradalih ostavio u dvorištu kafića postavljena u obliku latiničnog slova "L".

Optuženi je potom, kako je naveo sudija, udarcima po glavi i telu pokušao da ubije i Džemala Hadžalića. Malić je pozvao Hažalića da izađe iz kuće u kojoj je živeo, ali je on uspeo da pobegne.

Malić je pred Kantonalnim sudom u Bihaću za isti događaj optužen u odsustvu 2002. godine, ali je Ministarstvo pravde BiH predmet prosledilo pravosudnim organima Srbije, uz molbu za preuzimanje krivičnog gonjenja na osnovu Ugovora o međunarodnoj pravnoj pomoći.

Suđenje Maliću počelo je 18. septembra, a on se u pritvoru nalazio od 9. januara ove godine.
2024 © - Vesti online