Subota 16.04.2011.
08:00
Vestionline

Šmensi vintidž skuteri stigli u Srbiju

"LML star" kao iz filma "Ljubav i moda"

U Kompaniji "Pontedera Motors", koja ih uvozi, kažu da dvotočkaši stižu iz jedne od najvećih fabrika u svetu, koja je nastala tokom licencnog aranžmana sa kompanijom Pjađo.

Skuteri "star" su ipak rezultat sopstvenog razvoja, tu su nova dizajnerska rešenja u vidu konzole s instrumentima, drugačiji usisnici vazduha, preoblikovano sedište, nova šasija, ali i novi motori.

Vozila se nude s već odomaćenim dvotaktnim, a sada i sa modernim i malo snažnijim, četvrotaktnim jednocilindričnim motorima, sa vazdušnim hlađenjem, radne zapremine iste kao i dvotaktni - 125 i 150 kubika, sa 7,9 i devat KS.

Na novim motorima očuvana je draž ručne promene brzina, a opremljeni su četvorostepenom manuelnom transmisijom. Oni poseduju dva sistema za pokretnje motora - elektropokretač i nožni pokretač sa polugom, disk kočnicu od nerđajućeg čelika napred i doboš pozadi.

LML-ovi skuteri, u retro formi, koji su u celini napravljeni od metala, zadržali su još neke dobre osobine nekadašnjih "vespi" - veoma su ekonomični, pa se s litrom bezolovnog benzina može prevaliti i više od 60 kilometara.

2024 © - Vesti online