Ponedeljak 07.12.2009.
14:11

KPS izbacivao Srbe, Euleks nadgledao

Pripadnici KPS-a su zbog ometanja akcije priveli četiri osobe, koje su zadržane u policijskoj stanici u severnom delu Mitrovice. Akciju, u koju je bilo uključeno deset policajaca, nadgledali su pripadnici Euleks policije.


Zamenik regionalnog direktora KPS-a Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je akcija izvedena po nalogu tužilaštva, ne precizirajući o kojem tužilaštvu je reč.


"Oni su ilegalno okupirali jedan stan. Policija je reagovala u skladu sa zakonskim odredbama i trenutno u pritvoru imamo četiri lica koja su se opirala prilikom hapšenja", rekao je Medić.


Prema Zakonu o protivpravnom zauzimanju imovine predviđena je kazna zatvora do godinu dana, istakao je on i naglasio da će sud dati konačnu reč.


Jedna od žena koja je izbačena iz zgrade tvrdi da živi sa porodicom u zgradi u severnom delu Mitrovice koja je stara i u veoma lošem stanju.


Ona je istakla da sa bolesnom petogodišnjom ćerkom živi u krajnje nehumanim uslovima, da je konkurisala za nekoliko stanova u gradu, ali da, iako ni ona ni suprug nisu zaposleni, nije naišla na razumevanje opštinskih struktura.

Više stanova u Kosovskoj Mitrovici su u minulom periodu građani bespravno zaposeli, ali je ovo prvi slučaj da pripadnici KPS iseljavaju ljude iz tih objekata.

2024 © - Vesti online