Petak 15.04.2011.
01:45
Vestionline

Lagao da su mu ćerke seksualno zlostavljane

Devojčice su prema navodima oca godinama trpele torturu u Domu u Bijeloj

Ministar Suad Numanović je najavio da će zbog toga biti pokrenut postupak da on bude lišen roditeljskog prava nad devojčicama.

Zaključak je donet na osnovu uvida u dokumentaciju Centra za socijalni rad u Podgorici, Dečijeg doma u Bijeloj, odmarališta na Ivanovim koritima, zatim razgovora sa zaposlenim u tim institucijama, i decom u Domu u Bijeloj, školama, hraniteljskom porodicom i maloletnim devojčicama.

U obzir je, kako se navodi, uzet i izveštaj sudsko-medicinskog veštaka od 13. aprila.

"Nije bilo izgladnjivanja, fizičkog maltretiranja, batinjanja, mučenja i slično, tokom njihovog boravka u Bijeloj i Ivanovim koritima", rekao je Numanović.

On je dodao da se nada da će nadležni utvrditi i motiv takvog postupka. Komisija je zaključila da je deci naneta velika šteta medijskim istupanjima, kojima su povređena dečija prava, kako maloletnim devojčicama, tako i ostaloj deci koja su smeštena u domu u Bijeloj.
 

Početkom meseca u medije je dospela priča o seksualnom zlostavljanu tri sestre koje imaju deset, osam i sedam godina, a boravile su u Domu za nezbrinutu decu u Bijeloj. Devojčice su u tu ustanovu smeštene pošto ih je majka napustila, a otac služio četvorogodišnju zatvorsku kaznu. 

2024 © - Vesti online