Četvrtak 14.04.2011.
16:16
Beta

SNS: Srbija koči oslobađanje Vučurevića

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević
 

Oni su na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a kazali da će učiniti sve da spreče izručenje Vučurevića Hrvatskoj jer za to, prema njihovoj oceni, ne postoje pravni osnovi.

Ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića uhapsili su pripadnici MUP-a Srbije 4. aprila po međunarodnoj poternici Hrvatske na graničnom prelazu Karakaj između Zvornika i Malog Zvornika. On je u ekstradicionom pritvoru u Šapcu.

Cvijan je istakao da je rezigniran ponašanjem pravosudnih organa u Beogradu, "jer po njihovom diktatu" Vučurević nije pušten iz pritvora u Šapcu.

"U Srbiji očigledno postoje montirana suđenja. Pozivam sudije da rade po zakonu, a ne po diktatu. Političari se menjaju, uskoro će biti promene, a papiri ostaju i zato radite po savesti", kazao je Cvijan.

Božović je istakao da Vučurević nije učestvovao u granatiranju Dubrovnika, za šta je optužen i istakao da će učiniti sve da on bude pušten.

"Kakva je optužnica Hrvatske dovoljno govori što je na svakom mestu navedeno takozvana Republika Srpska. Izuzetno je loše međunarodno priznat entitet nazivali takozvanim", naveo je Božović.

2024 © - Vesti online