Sreda 13.04.2011.
13:52
Vestionline

Bilo bi dobro da se slažemo oko spoljne politike, ali...

Na Tanjugovom okruglom stolu "Spoljnopolitički izazovi Srbije", Ružić je istakao da bi spoljnopolitički konsenzus bio posebno važan kad državnici, političari ili poslanici "prelaze granicu Srbije".

Nesloga političara: Tomislav Nikolić, Vuk Jeremić, Branko Ružić i Zoran Ostojić
 


Odgovarajući na opasku da se stavovi političara razlikuju "kada pređu državnu granicu", Ružić je rekao da treba voditi računa da se ne ugrozi ono što je formatirano kao spoljna politika zemlje, jer se time usložnjava proces postizanja postavljenih ciljeva.


Ružić veruje da će svaka naredna vlada u Beogradu ostati na liniji četiri spoljnopolitička prioriteta - evropskih integracija, diplomatskog rešavanja problema Kosova i Metohije, dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje i ekonomske diplomatije.


"Za promenu tih spoljnopolitičkih prioriteta, potrebno je izboriti se na parlamentarnim izborima u zemlji", zaključio je Ružić


Na okruglom stolu "Spoljnopolitički izazovi Srbije" učestvovali su i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i poslanik LDP Zoran Ostojić.

2024 © - Vesti online