Sreda 13.04.2011.
16:14
Svet

Princ Filip trči na beogradskom maratonu

Princ Filip Karađorđević i Lusi Etvud
 

Stariji sin blizanac prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića na ovaj način želi da prikupi sredstva za pomoć deci s invaliditetom, čime se priključio humanitarnim aktivnostima princeze Katarine.


“Beogradski polumaraton je za mene veoma važan jer se održava u Beogradu, gradu za koji smo i ja i moja porodica veoma vezani, a i zbog toga što će sva prikupljena sredstva biti upotrebljena u humanitarne svrhe. To je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u našoj zemlji, koji privlači najznačajnije sportiste i organizacije iz čitavog sveta”, poručio je dvadesetosmogodišnji Filip, kome će na startu trke sreću poželeti i otac Aleksandar i majka Katarina.

Da na beogradski maraton stiže u punoj formi svedoči i njegovo učešće na sličnoj manifestaciji u Atini, u oktobru prošle godine, gde je takođe nastupio s devojkom. Tamo je kroz cilj prošao posle četiri sata i 39 minuta i obećao je da će jednoga dana pun maraton istrčati za tri i po sata. Do tada, vredno trenira tri do četiri puta nedeljno.

2024 © - Vesti online