Sreda 13.04.2011.
03:19
Lj. Jakšić - Vesti

Klaus: Stalno uzimam pera za uspomenu

Vaclav Klaus, "kradljivac" pera
 

On dodaje da, ipak, želi da se zna da pero nije bilo zlatno, da se time nije "obogatio". Samo je, kako kaže, iskoristio praksu da se sa međunarodnih skupova ili potpisivanja međunarodnih ugovora, pera, bez ustezanja uzimaju za uspomenu, što on u Čileu nije učinio prvi put.

"Evo, na putu iz Praga u Brno danas sam iz džepa izvadio olovku na kojoj piše "Lisabon 2010 NATO“, na koju sam već zaboravio. Za tu "krađu“ još me niko, srećom, nije optužio", kaže on.
 

Klaus je u Brno putovao na svečanost dodeljivanja počasnog doktorata i nakon prijema povelje potpisivao je svoje fotografije brojnim perima koja su mu pružali zainteresovani za autograme. Novinari su budno pratili da li će predsednik neko od pera "strpati u dzep“. To se nije dogodilo jer je Klaus, očigledno, bio pod svežim utiskom događaja iz Čilea.

Inače, češki predsednik je poznat po tome da se ne ljuti na sedmu silu čak ni onda kada ulaze u njegov privatni život.
 

Ne tako davno, sprečio je kažnjavanje fotoreportera koji ga je uhvatio u “švaleraciji“ sa šarmantnom stjuardesom, i zabeležio trenutak kada ugledni predsednik, sa buketom cveća, devojku strpljivo čeka pred jednim praškim soliterom!
 

"Onaj ko prolazi kroz crveno svetlo mora računati sa tim da će ga, bar jednom, zabeležiti policijske kamere", rekao je Klaus i oslobodio mladog fotoreportera od sankcija.

2024 © - Vesti online