Utorak 12.04.2011.
17:18
Vestionline

Pižon: Stojković nije naš najbolji golman!

Pižon

Selektor Petrović je istakao da je to glavni razlog zašto je izgubio status reprezentativca, ali i dodao da je sve ono što se u poslednje vreme dešavalo oko Stojkovića, na neki način, uticalo da on izgubi mesto u timu.

Petrović je naglasio da je nacionalnom timu potreban mir, a ne da zbog jednog igrača ceo stadion navija protiv svoje zemlje, kao što je to bilo jesenas protiv Estonije u Beogradu, kada je naša reprezentacija izgubila sa 3:1.

"Stojković je dobar golman i nemam ništa protiv njega. Ipak, u ovom trenutku je, po mom mišljenju, Jorgačević naš najbolji čuvar mreže. On brani u kvalitetnoj ligi kakva je belgijska i iz nedelje u nedelju ima jake utakmice u kojima potvrđuje formu, dok Stojković u Partizanu ima dva-tri jača meča godišnje, što nije dovoljno da ostavi pečat", ocenio je strateg "orlova".

Pižon: Važan svaki bod!

 

Petrović je ocenio da je "svaki bod važan i da će tako biti do kraja kvalifikacija". 

"Sad mi ljudi kažu - eh, da smo bar osvojili bod protiv Estonije u Beogradu. Odgovaram im - to je fudbal, sa svakim protivnikom je teško. Pa pogledajte Severnu Irsku, oni su remizirali sa Farskim Ostrvima i izgubili dva boda sa kojima bi bili ispred nas. Verujem u naše igrače i siguran sam da možemo da pobedimo Irsku, Farska Ostrva i Sloveniju", poručio je Petrović.

Selektor naše reprezentacije je precizirao da bi Stojković trebalo da se usredsredi na utakmice, a ne na ono što prenose mediji.

"Stojkovićev zadatak je da brani i da prestane da diskutuje sa drugima, da diže majice sa porukama... Igrač kad dodje u reprezentaciju treba da se koncentriše na utakmicu, a ne da gleda šta pišu novine", objasnio je Petrović.

Petrović je prokomentarisao i situaciju oko Danka Lazovića i Aleksandra Lukovića, koji su uoči utakmica sa Severnom Irskom i Estonijom odlučili da se oproste od "orlova".

"Žao mi je što je Lazović doneo takvu odluku, jer mislim da bi on sa 28 godina još mnogo mogao da pruži reprezentaciji. Poštujem njegovu odluku, jer smatram da je poštenije da se igrač oprosti od reprezentacije, nego da se pridruži timu, a da ne da svoj makismum", dodao je Pižon.

2024 © - Vesti online