Utorak 12.04.2011.
15:11
Vestionline

Štrajkovao glađu, jer mu je ćerka dobila otkaz

Kovačević je počeo štrajk ispred kabineta predsednika opštine, a protest je prekinuo nakon razgovora sa čelnim čovekom opštine Milisavom Mirkovićem.

Nepotizma ima u Gornjem Milanovcu, kao i svugde
 

Penzioner je izjavio da je dobio uveravanja predsednika opštine da će problem zaposlenja njegove ćerke biti rešen. Kovačević je dodao da će, ukoliko dogovor bude izigran, u ponedeljak štrajk glađu početi još neki članovi njegove porodice,
jer Snežana ne može da počne taj vid protesta kao majka troje dece.

Penzioner je protestovao jer je njegova kćerka izgubila posao u javnim preduzećima u kojima su, kako je naveo, zapošljavana "deca funkcionera".

Prosečna plata u opštini Gornji Milanovac je oko 28.000 dinara, a zaposlen je svaki treći radno sposoban građanin.

Kovačević je novinarima kazao da mu ćerka ima troje male dece i da ne može da izađe iz kuće, ali je odlučio da se bori za njena prava, jer su mu opštinski funkcioneri obećavali da će Snežana dobiti novi posao posle privremenog zaposlenja u nekim ustanovama.

Štrajkač je kazao da su, dok njegovo dete ne može da nađe posao, pojedini direktori opštinskih preduzeća u njima zaposlili svoju decu.

Predsednik opštine Milisav Mirković rekao je novinarima da pojedini funkcioneri zaista koriste svoj položaj za zapošljavanje dece i da je tačno da prema Snežani nisu ispunjena sva obećanja, ali da je problem i to što sada stotine mladih sa fakultetom traže radno mesto u opštini.

2024 © - Vesti online