Utorak 12.04.2011.
03:48
Vestionline

"I demokrate i naprednjaci su za EU"

Dačić smatra da su svi spremni da sačekaju sa izborima mesec dana, kako ne bi došlo do političkih problema i ugrozila se istorijska šansa Srbije, ne samo da dobije status kandidata, nego i datum otpočinjanja pregovora o pridruživanju, a taj datum bi mogao da bude 1. mart.

Interes Srbije važniji od vanrednih izbora: Ivica Dačić
 

"Najvažnije od svega je da ne ugrozimo naše nacionalne i državne interese i da nema nasilja na ulicama Beograda i siguran sam da se sve stranke oko toga slažu i da su spremne zbog toga da naprave iskorak", istakao je Dačić i primetio da bi izbori mogli da se organizuju najdalje do polovine januara.

"SNS predlaže decembar za održavanje izbora, a koliko znam Demokratska stranka je spremna odmah po dobijanju statusa kandidata da raspiše izbore, znači mogli bi da budu najdalje do polovine januara", kazao je Dačić.

Šef poslaničkog kluba DS Nada Kolundžija je poručila da, ako sve stranke veruju da je osnovni interes Srbije da iskoristi šansu za dobijanje statusa kandidata i datuma započinjanja pregovora, onda oko svega mogu da se dogovore.

2024 © - Vesti online