Ponedeljak 11.04.2011.
17:06
Vestionline, Beta

Jovanović: Nema favorita u meču sa Hemofarmom

Vlada Jovanović

Košarkaši Partizana igraju u utorak od 18 sati u Vršcu protiv Hemofarma utakmicu sedmog kola Superlige Srbije. Obe ekipe su u dosadašnjem toku takmičenja ostvarile po pet pobeda uz jedan poraz. Partizan i Hemofarm su dva puta ove sezone igrali u Jadranskoj ligi, a crno beli su oba puta pobedili.

"To će biti treća ovosezonska utakmica protiv Hemofarma. Nijedan susret ekipe nisu dočekale u jednakom sastavu, bilo je promena. Iako smo prve dve utakmice dobili, ne bih rekao da u ovoj utakmici postoji favorit. Radi se o dve izuzetne ekipe koje dugi niz godina gaje rivalitet i čiji su mečevi bili neizvesni", rekao je Jovanović.

Trener Partizana rekao je da ekipa mora da igra na visokom nivou ako želi da ispuni zadate ciljeve.

"Mi smo u ritmu odigravanja utakmica svaka tri dana praktično već sedam, osam meseci. Imamo visoke ciljeve u Jadranskoj ligi i domaćem šampionatu, a da bi se ti ciljevi ostvarili moramo da igramo na visokom nivou iz utakmice u utakmicu", rekao je Jovanović.

"Pokušavamo da ustalimo formu ne samo zbog Superlige, nego i zbog završnog turnira Jadranske lige. Nadam se da ćemo odigrati utakmicu u Vršcu na željenom nivou", dodao je trener srpskog šampiona.

Trener Hemofarma Željko Lukajić rekao je danas da se nada pobedi protiv Partizana u predstojećoj utakmici, pošto ekipa tokom takmičenja u Superligi neće imati prilike da se iskupi za eventualni poraz.

"Partizan je naš stari sportski rival, tako da će obe ekipe imati dodatne motive za pobedu u borbi za dalji plasman. Nama je važno da ostvarimo još jednu pobedu na domahem terenu. Liga je kratka, brzo se igra i nećemo imati vremena da se iskupimo za eventualni poraz", rekao je Lukajić.

"Naše utakmice sa Partizanom su uvek bile kvalitetne, otvorene do poslednjeg minuta, i uvek je bila naglašena želja i borbenost. Verujem da će tako biti i sada", dodao je on.

Hemofarm i Partizan su ove sezone dva puta igrali u Jadranskoj ligi, a
crno beli su oba puta pobedili. Sutrašnja utakmica će biti 68. duel Partizana i Hemofarma, crno beli su pobedili 54 puta.
 

Pavković poziva na oprez

 

Kapiten Hemofarma Miljan Pavković rekao je da će njegova ekipa posebnu pažnju obratiti na skok Partizana u napadu.

 

"Bez obzira na to što smo stari znanci, Partizan na svakoj utakmici ubaci nešto novo, uvek može da iznenadi. Međutim, ono što se ne menja je njihova snaga ispod koša. (Raško) Katić i (Nejtan) Džavai su snažni centri i imaju prednost u igri leđima. Moraćemo posebnu pažnju da obratimo na njihov ofanzivni skok, jer je poznato da Partizan mnogo poena postiže iz drugog ili trećeg napada".

 

Pavković je rekao da njegova ekipa u duelu protiv srpskog šampiona mora dobro da odigra u odbrani i da bi tako mogla da pobedi. 

 

"Ako odigramo odbranu kao što smo to učinili protiv Radničkog, mnogo su veće šanse da trijumfujemo. Nama odgovara igra na mali broj poena i mislim da bismo u takvoj situaciji bili u prednosti u odnosu na crno bele. Verujem da možemo da pobedimo", rekao je Pavković.

2024 © - Vesti online