Ponedeljak 11.04.2011.
15:19
Vestionline

Kuvajt: ''Tadić je pravi čovek''

“I pre nego što ste vi stigli u Kuvajt, do nas su došle vesti o vašem ugledu kakve dolikuju osobi vaših sposobnosti", rekao je Al-Ganim, obraćajući se, laskavim rečima, mimo uobičajenog protokolarnog pozdrava, predsedniku Srbije.

Pravi vođa, prema mišljenju predsednika kuvajtske industrijske komore: Boris Tadić

"Ta vest ukorenjuje uverenje da ste čovek od sposobnosti. Ugledan državni čovek, za kakvim je prijateljska Srbija imala hitnu i neodložnu potrebu da je izvede na pravi put, sa jasnom mapom puta, u cilju suprotstavljanja izuzetno komplikovanim političkim i ekonomskim izazovima'',  dodao je on.

Al-Ganim je istakao da je Tadić uspeo da proceni, pored svih nedaća, koji je pravi put za Srbiju.

''Takav vođa, koji zna da proceni i vidi kakve su posledice na njegovu zemlju ostavili ratovi. Vi ste uspeli da odigrate ulogu koju je trebalo, ispravnim razmišljanjem i shvatanjem kretanja istorije, prihvatanjem principa prava i pravde.

To budi naš optimizam i želju da sa Srbijom ostvarimo ravnopravno, razvojno, strateško partnerstvo”, rekao je prvi čovek Privredne i industrijske komore Kuvajta.

Tadić završio posetu Kuvajtu

Tadić je učešćem na poslovnom forumu završio je danas trodnevnu posetu
Kuvajtu, tokom koje se sastao sa emirom Sabahom al Ahmedom al Džabarom
al Sabahom.

Agencija KUNA navodi da je ministra odbrane Dragana Šutanovca, koji je u
delegaciji Srbije, primio zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Kuvajta Ahmed al Humud al Sabah. Sastanak je protekao u prijatejskoj atmosferi, a u razgovoru su razmenjena mišljenja o brojnim temama od zajedničkog interesa.
 

Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba kuvajtske vojske Ahmad al Kaled al Sabah, navodi KUNA. Tokom trodnevne posete srpske delegacije Kuvajtu potpisana su četiri međudržavna sporazuma: Memorandum o razumevanju u oblasti odbrane, trgovinski sporazum, sporazum o vazdušnom saobraćaju i sporazum o ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše.

2024 © - Vesti online