Ponedeljak 11.04.2011.
09:46
Vestionline

Libija: Dogovor ''pao'', ali padaju i bombe

U operacijama je tokom jučerašnjeg dana uništeno 25 tenkova libijske vojske - 11 u blizini Adždabije i 14 u predgrađu Misrate, saopštio je NATO. Izveštač britanske agencije video je 15 ugljenisanih i rastrgnutih tela oko zapaljenih vozila na dva mesta udaljena oko 300 metara u zapadnom predgrađu Adždabije.

NATO nastavlja sa akcijama protiv Gadafijevih snaga
 

"Situacija u Adždabiji i naročito u Misrati je beznadežna za one Libijce koje brutalno bombarduje Gadafijev režim", izjavio je kanadski general Šarls Bušar, koji komanduje operacijama NATO u Libiji.

Po tvrdnjama pobunjenika, NATO je danas izveo dva odvojena vazdušna udara.

I dok sukobi u Libiji ne jenjavaju, predstavnici Afričke unije sastali su se u Tripoliju sa libijskim liderom Moamerom Gadafijem, koji je prihvatio predlog delegacije.

Delegacija AU večeras bi trebalo da stigne u Bengazi, uporište pobunjenika na istoku Libije, preneo je AFP. U delegaciji afričke organizacije su predsednici Mauritanije, Malija, Konga, Južnoafričke Republike i ministar spoljnih poslova Ugande.

Ministarstvo spoljnih poslova Alžira u međuvremenu je demantovalo optužbe da su najamnici iz te zemlje podržali snage lojalne Gadafijevom režimu. Pobunjenici u Libiji su ranije saopštili da su uhvatili 15 najamnika iz Alžira i da su u sukobima sa njima u okolini Adžabije ubili trojicu.

2024 © - Vesti online