Ponedeljak 11.04.2011.
03:52
Beta

12 godina od ubistva Slavka Ćuruvije

Ni 12 godina kasnije nisu poznati nalogodavci ubistva
 

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999, na Uskrs, u pasažu zgrade u kojoj je stanovao, u Svetogorskoj ulici. Ubice su u u njega, s leđa, ispalile 17 metaka.


Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je kolege i svoje članove da se u podne okupe na mestu gde je ubijen Ćuruvija i izraze protest što uprkos obećanjima do danas taj zločin nije rasvetljen.
 

U saopštenju se navodi da će predstavnici UNS-a upaliti sveće, položiti cveće i pokazati da neće prestati da traže od nadležnih da izvrše svoju obavezu - pronađu i kazne nalogodavce i ubice Slavka Ćuruvije.
 

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je kolege i građane da se pridruže porodici i prijateljima novinara Slavka Ćuruvije koji će obeležititi 12 godina od njegovog ubistva.
 

NUNS je ponovo pozvao vlast, policiju i pravosuđe da dovrše istragu, imenuju i kazne odgovorne za taj zločin i na taj način učine otklon od zločinačkog režima koji je neistomišljenike kažnjavao prekom smrću.
 

NUNS je podsetio da uprkos višegodišnjoj istrazi i jasnim indicijama o umešanosti Službe državne bezbednosti u ubistvo Ćuruvije, nalogodavci i počinioci još nisu pronađeni i procesuirani.

2024 © - Vesti online