Nedelja 10.04.2011.
23:20
Beta

DS: Nikolić pretnja za pravni poredak

DS: SNS predstavlja pretnju po pravni poredak
 

"Poslednje izjave Tomislava Nikolića kojima najavljuje da će bez obzira na zakon odrediti datum izbora u sebi sadrže pretnju rušenja pravnog poretka, jer je zakonom propisano ko i kako raspisuje izbore", saopštila je Demokratska stranka.

Predsednik Srpske napredne stranke Nikolić rekao je u intervjuu agenciji Beta da je raspisivanje izbora za 18. decembar poslednji ustupak naprednjaka vlastima, jer će početkom oktobra Evropska komisija dati preporuku da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju.

"Zato je 18. decembar 2011. godine naš poslednji ustupak i ukoliko nema pozitivnog odgovora ili razumevanja šta je Srbiji potrebno, više ne treba uopšte da razgovaramo - onda ćemo pokušati to da rešimo na drugačiji način", rekao je Nikolić i poručio da taj stav nije ultimatum naprednjaka.

Demokratska stranka je, međutim, optužila funkcionere Srpske napredne stranke, Nikolića i Aleksandra Vučića, da "svakodnevno šalju poruke sa elementima prikrivenog ili otvorenog nasilja".

"Uprkos stalnim deklarativnim zalaganjima za mirne i demokratske proteste, Nikolić i Vučić svakodnevno šalju poruke sa elementima prikriveng ili otvorenog nasilja", saopštila je ta stranka. Demokratska stranka u saopstenju tvrdi da Nikolića i Vučića ne podržavaju ostale opozicione stranke.

"Očigledno je da se pošto njihova parlamentarna borba ne daje rezultate jer ih ne podržavaju ni same opozicione stranke, Nikolić i Vučić okreću staroj terminologiji iz vremena savezništva sa (Vojislavom) Šešeljem", navela je ta stranka.

Demokratska stranka u saopštenju izražava zabrinutost zbog najava Nikolića, dodajući da je na građanima je da procene koliko je takva politika opasna i gde može da odvede zemlju.

"Preuzimanje vlasti na protivpravni način je nespojivo sa idejom demokratije, a naročito sa zalaganjem za evropsko društvo. Biti proevropska stranka znači poštovati zakon, parlamentarnu većinu i interes zemlje", saopštila je Demokratska stranka.

2024 © - Vesti online