Ponedeljak 07.12.2009.
12:00
Đ. Barović - Vesti

Zbog Mladića privedena novinarka

Tužiće državu: Ljiljana Bulatović

U akciji srpskih bezbednosnih službi iz njenog stana je izneto desetak kutija dokumentacije, fotografija, podataka sa kompjutera, telefonskih imenika.

- Uzeli su mi čak i neke muzičke diskove. Valjda da ih slušaju dok čitaju moje knjige. Rasim Ljajić se odlučio na do sada nepoznato delo u ovoj demokratskoj državi - da heklerima zastrašuje novinara i književnika, transparentnog borca za istinu i pravdu za srpski narod - kaže za "Vesti" Ljiljana Bulatović.


Prema njenim rečima, pretres stana trajao je oko osam sati, a akciju je izveo veliki broj pripadnika specijalnih - antiterorističkih jedinica.


- Pored tih ljudi u fantomkama sa uperenim automatima osetila sam se kao da sam neki diler droge. Ali, policija očigledno nema vremena sa njima da se bavi, već da hapsi nas novinare - kaže Bulatović i dodaje da je posle detaljnog pretresa sa suprugom i snajom odvedena na dodatnih dva sata informativnog razgovora.


- Svima je bilo jasno zašto sam tu, a kada su me pitali da li znam ko su jataci i gde je Ratko Mladić, odgovorila sam im da sve piše u mojim knjigama i da su moje knjige jataci istine o stradanju Srba - kaže ova autorka koja najavljuje krivičnu prijavu za ugrožavanje građanskih sloboda i dostojanstva, težak duševni bol i ugrožavanje zdravlja njenog supruga.

2024 © - Vesti online