Nedelja 10.04.2011.
13:31
Beta

Bajern otpustio Van Gala

"Auf Wiedersehen" - Luis Van Gal

Bajern je već ranije najavio da će Van Gala na kraju sezone zameniti Jup Hajnkes, ali je jučerašnji nerešen rezultat u Nirnbergu i pad na četvrto mesto naterao upravu da odmah otpusti holandskog stručnjaka, pet kola pre kraja.

"Odluka je doneta u interesu Bajerna, posle pada na četvrto mesto i opasnosti da se ne ispuni i minimalni cilj, plasman u Ligu šampiona", navodi se u saopštenju kluba.

Treće mesto Bundeslige vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Bajern je ranije izgubio sve šanse da odbrani titulu. Ekipu će do kraja sezone voditi dosadašnji pomoćnik Andrijes Jonker, dok su otkaz dobila još trojica asistenata.

Članovi upravnog odbora Karl-Hajnc Rumenige, Uli Henes i Karl Hopfner sastali su se u subotu uveče sa sportskim direktorom Kristijanom Nerlingerom i odlučili se za promenu trenera.

Van Gal je prošle sezone osvojio sa klubom duplu krunu i došao je do finala Lige šampiona, ali je ove sezone forma Bajerna u prvenstvu bila promenljiva, a sada postoji mogućnost da ekipa neće igrati u elitnom klupskom takmičenju.

Bajern u sledećem kolu igra protiv Bajera iz Leverkuzena, koji trenutno vodi Hajnkes. 

2024 © - Vesti online