Nedelja 10.04.2011.
10:00
Vestionline, novosti.rs

Đoković: Navijači, izvinite

Novak miruje u Monaku

Tenditis je doneo noćnu moru u tabor Novaka Đokovića, primoravši našeg asa da se povuče sa turnira u Monte Karlu, i to u momentu kada je jurio ka novom rekordu, senzacionalnoj 27. pobedi u nizu, ali i petoj uzastopnoj ATP tituli. Ovako će, umesto reketa, u rukama narednih dana držati knjige, daljinski upravljač za TV, i odmarati se pod budnim oko lekarskog tima.

"Odlučio sam da se povučem sa turnira u Monte Karlu, iako mi nije bilo lako da donesem ovu odluku, jer u Monaku živim već pet godina i koristim ga kao svoju trening bazu. Turnir u Monaku mi je jedan od omiljenih i svake godine se radujem svom nastupu. Ovoga puta sam kao glavni prioritet morao da stavim svoje zdravlje i nastavak sezone u kojoj imam velike ambicije. Izvinjavam se svim mojim navijačima koji su kupili karte da bi me gledali, a zahvalio bih se i direktoru turnira Željku Franuloviću na razumevanju i podršci" objasnio je Novak.


Povreda, srećom, ne bi trebalo da ostavi veće posledice po Đokovića. Naime, Novak je najavio da bi mogao na teren već za od sedam do deset dana.

"Verujem da ću se oporaviti i spremiti za predstojeće turnire na šljaci. Trebalo bi da počnem sa treninzima sledeće nedelje, barem se tako nadam", rekao je Đoković.

Dok se u potpunosti ne oporavi, drugi reket sveta boraviće i dalje u Kneževini, na mediteranskoj obali.

"S obzirom na to da živim ovde, sigurno ću se sresti ili u klubu ili na plaži sa svojim fanovima. Otkriću im „tajnu“ - provodim najviše vremena na plaži u restoranu „La Spijađa“. Vidimo se", napisao je na svom „Fejsbuk“ profilu.

Tek, nije ovo prvi put ove sezone da se govori o Novakovom „problematičnom“ levom kolenu. Na konferencije za medije naš as je često dolazio sa ogromnom bandažom ispunjenom ledom, a nije bilo meča na kom nije nosio trake i poveze preko tog dela noge (na njima ispisivao poruke podrške žrtvama zemljotresa i poplava u Japanu tokom američke turneje). Ali, svaki put Đoković je govorio da to „nije ništa ozbiljno“, i da se radi samo o merama predostrožnosti. 

2024 © - Vesti online