Subota 09.04.2011.
17:08
Beta

"Komunisti ubili malo onih koje je trebalo"

Joška Broz za više žrtava

U saopštenju, NUNS navodi da smatra da je tom izjavom Josip Joška Broz u emisiji "Problem" Studija B "na neprimeren način glorifikovao zločin počinjen nad antikomunistima i drugim građanima".

"NUNS poziva političare na odmerenost i odgovorno ponašanje u javnim nastupima, uvažavanje gledalaca, sabesednika i medija u kojima nastupaju, a posebno na poštovanje žrtava terora, bez obzira na ideološku orijentaciju", navedeno je u saopštenju.

To novinarsko udruženje je navelo da se svako društvo koje teži demokratiji mora suočiti sa zločinima i odrediti prema njima, ukazujući na to da će i Srbija morati isto da postupi u vezi sa zločinima četnika i partizana, kao i zločinima počinjenim tokom
ratova na području bivše SFRJ 1990-ih.

Na izjavu unuka bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita - da su "malo ubili onih koje su trebali", reagovao je i Srpski pokret obnove (SPO), ocenjujući je kao govor mržnje i zla. SPO je upitao da li će se tim povodom oglasiti novinarska udruženja, "Helsinški i slični odbori", i državni tužilac.

"Iz televizijskog studija u centru Beograda, unuk vrhovnog komandanta velikog posleratnog zločina nad srpskim narodom, koji i danas živi u otetoj kući na Dedinju, sinoć je pucao ne samo na mrtve nego i na živu Srbiju", navedeno je u saopštenju SPO. 

2024 © - Vesti online