Nedelja 10.04.2011.
12:01
K. Savić - Vesti - Foto: V. Sekulić

Unuk ima lekove, baka nema dugove

Na kontroli: Dobrica Jeremić sa bakom Lucijom
 

Sa ovom nesrećnom ženom i njenim teško bolesnim unukom, kome jedino pomaže antiepileptik "zonegran" od 100 mg, sreli smo se ispred Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.


- Hvala toj divnoj ženi od sveg srca što je poželela mom unuku da pomogne. Ovaj dar ćemo iskoristiti za obnavljanje zaliha "zonegrana". Kada ga u kući ima dovoljno ja sam mnogo spokojnija, jer bez tih tableta, Dobrica je životno ugrožen. Istina je da on neće biti izlečen, ali će napadi biti ublaženi i proređeni. Evo, možete i vi da vidite, Dobrica je mirniji i raspoloženiji nego kad smo se prošli put sreli. To je zato što redovno pije "zonegran". Lekari su takođe zadovoljni njegovim celokupnim stanjem i preporučuju da nastavi istu terapiju. Ipak, promenili su mu jedan lek i rekli mi da mu dajem "Prolom" vodu, pošto je od lekova dobio kamenje u bubregu, ali hvala Bogu rekoše i da nije ništa opasno - pričala je baka Lucija, preuzevši donaciju iz Australije.


Nažalost, majka Zorica o Dobrici ne može sama da se stara, jer je duševno obolela od kada ih je suprug i otac napustio. Zato je teret nege ćerke i unuka, kod koga je epilepsija praćena i zaostalošću u psihofizičkom razvoju, na svoja nejaka pleća preuzela baka Lucija.
 

Spasli ste nas muka

 

- Hoću i sada da se zahvalim svim čitaocima "Vesti" koji pomažu da Dobrica ne ostane bez lekova. Spasavaju i mene i njega velikih muka. On ima terapiju, a ja nemam dugove niti moram da tražim nekog ko će lekove u inostranstvu kupiti i poslati - kazala je baka Lucija našim novinarima.

Poziv donatorima

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online