Petak 08.04.2011.
01:39
Alo!

Radikali hoće u vladu sa DS!

Prošlo vreme jednopartijskih vlasti, radikali spremni za promene
 

Ovaj neverovatan politički scenario najavio je sam potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović, koji je demokratama ponudio da budu partneri u vlasti. U prvim reagovanjima ni demokrate nisu gadljive na ponudu šešeljevaca.

Iako su predstavnici Srpske radikalne stranke donedavno krstili “žute“ najpogrdnijim imenima, sada su postali poželjan partner u koaliciji.


- Prošlo je vreme jednopartijskih vlasti, svako će sa nekim morati da sarađuje. Mi hoćemo kontrolu poslovanja javnih preduzeća i, ako se oko toga dogovorimo sa DS-om, DSS-om ili SPS-om, ništa nije nemoguće. Zašto ne bismo bili u vladi koja se temelji na konsenzusu i dogovoru oko najznačajnijih vitalnih nacionalnih interesa i državnih pitanja - poručio je Martinović.


Na neočekivanu ponudu za saradnju, odgovorila je potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan, koja poziv radikala shvata kao “pohvalu rada demokrata“.


- Ne sumnjam da je DS poželjan partner za sve, ali to ne znači da je DS spreman za svaku koaliciju. Svakako, besmislena je uopšte tema o postizbornim koalicijama kada izbori nisu ni blizu - kaže potpredsednica DS-a.

2024 © - Vesti online