Četvrtak 07.04.2011.
12:09
Vestionline

Subaru predstavio novu "imprezu"

Proizvođač tvrdi da će nova "impreza" biti prostranija i mnogo savremenija od sadašnjeg modela, koji je njen najmanji automobil u prodaji na američkom tržištu.

Premda će model "impreze" za ući u prodaju krajem 2011, Subaru nije izneo više detalja o novom vozilu. Stručnjaci očekuju da će to biti štedljivo vozilo koje će sa jednim galonom goriva prelaziti 36 milja. Japanska kompanija naglašava da će to biti energetski najefikasnije vozilo sa pogonom na četiri točka koje se prodaje u Americi.

"Impreza 2012" prvi put je pokazana na Sajmu automobila u Los Anđelesu 2010. godine kao koncept automobil "impreza dizajn koncept." Automobil je opremljen motorom sa četiri cilindra, zapremine 2,0 litara.

Kompanija "Subaru-Amerika" objavila je da će ponuditi dve verzije potpuno nove "impreze", sa četvoro i petoro vrata, odnosno u sedan i "hedžbek" verziji.

Mala potrošnja bila je potrebna novom Subaru imajući u vidu konkurenciju kao što su "ford fokus" i "hjundai elantra" koji na otvorenom drumu prelaze 40 milja sa jednim galonom.

2024 © - Vesti online